Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Statistika nehodovosti a výsledky dopravní akce

Od začátku roku řešili policisté 354 dopravních nehod. Za prví čtyři měsíce nedošlo na příbramských silnicích k žádné smrtelné nehodě, vážně zraněni byli tři lidé. Devět motoristů, kteří způsobili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu. Celkem 99 karambolů zavinila zvěř. Na dopravních prostředcích vznikla škoda, která činila téměř 19 milionů korun. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy a poté nepřiměřená rychlost. V měsíci dubnu se odehrálo na Příbramsku 106 nehod, jeden člověk skončil s těžkým zraněním v nemocnici a 25 lidí při nich utrpělo poranění lehčího charakteru.

O víkendu proběhla dopravní akce zaměřená zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Policejní hlídky zkontrolovaly celkem dvě stě vozidel a zjistili 16 přestupků. Čtyři motoristé měli v dechu více než jedno promile alkoholu a jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, dva šoféři měli dechovou zkoušku do jednoho promile alkoholu a dopustili se tím přestupkového jednání. Jeden řidič měl pozitivní test na drogy. Dále jeden ze zastavených nebyl připoután bezpečnostním pásem a jeden automobil měl nevyhovující technický stav.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky