Bezpečná Příbram

Preventivní projekty

Zpět na rozcestník

Tábory pod taktovkou města

O prázdninách se uskutečnil příměstský tábor, který opět organizovalo město Příbram. Kromě zábavných her, které byly zaměřené na zručnost, paměť či komunikaci ve skupině, byla pro účastníky příměstského tábora připravena i knihařská dílna. Děti si z tábora mohly odnést, jako vzpomínku na společně strávený týden, vlastnoručně vyrobený poznámkový blok s vlastním linorytem.

Většinu času děti využívaly prostory Nového rybníka, který je ideální pro volnočasové aktivity, ale společně se vydaly i na výlet vlakem do nedalekého Ostrova, kde je čekal nelehký úkol v podobě vaření společného oběda. Děti ale vše zvládly na výbornou a guláš, který společnými silami uvařily, chutnal i vedoucím tábora. „Uspořádat příměstský tábor organizovaný městem nás napadlo před třemi roky a od té doby v jeho organizaci pokračujeme každé prázdniny,“ uvedla místostarostka Alena Ženíšková s tím, že je částečně financován z dotačního titulu Program prevence kriminality poskytované Ministerstvem vnitra.

Na začátku srpna se konal také pobytový tábor, a to již tradičně nedaleko Rožmitálu pod Třemšínem v Hájovně na Dědku. Letošním tématem celého tábora byli Vikingové. Děti vyráběly tematické helmy, lodě nebo magické amulety. Nechyběly ani klasické táborové hry, jako jsou škrábání brambor na čas, večerní bojovka v lese či hlídání táborové vlajky. „Věřím, že tyto akce, které dětem umožňují smysluplně trávit prázdninové dny, budou pokračovat i v následujících letech,“ dodala Alena Ženíšková.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky