Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Vyrobili a prodali minimálně kilogram pervitinu

Příbramským kriminalistům se podařilo rozbít gang prodejců pervitinu. Včerejšího dne ukončili rozsáhlou akci s názvem „BUCHNA“, při které zadrželi celkem 11 osob ve věku 21 – 63 let. Nejstarší ze zadržených vyráběl drogu na Lounsku a předával ji ostatním dealerům, kteří zásobovali celou síť narkomanů v Příbrami a na Dobříšsku. Dva hlavní organizátoři byli zadrženi při předávce metamfetaminu na parkovišti u obchodního domu na Berounsku. Prodej probíhal minimálně od dubna 2015 a šlo o nejméně 800 gramů pervitinu za částku půl milionu korun. Další čtvrt kila metamfetaminu našli policisté při domovních prohlídkách. Všichni byli obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, třem mužům hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi, ostatním obviněným jeden rok až pět let odnětí svobody.

V minulých dnech si policisté posvítili i na další dealery pervitinu, ti ho rozprodávali na Sedlčansku zřejmě od roku 2014. V poutech skončili tři mladíci a jeden 45letý muž, který nakonec putoval do vazební věznice. Jednalo se o uživatele drogy, kteří si jejím prodejem obstarávali zdroj příjmu.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky