Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Zvýšená obezřetnost během adventu

Nezadržitelně se blíží vánoční svátky, s tím souvisí i zvýšený počet nakupujících, kteří zavítají do obchodů pro dárky, výzdobu a pochutiny. V tomto období si ale také užívají kapesní zloději, využívají shonu, nepozornosti a toho, že u sebe lidé mají větší obnosy peněz.

Kapsáři se mohou vyskytovat všude, proto je nutná zvýšená obezřetnost. Vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí, např. nákupní centra nebo hromadnou dopravu. Je důležité nedávat příležitost lidem, kteří se na úkor ostatních chtějí neoprávněně obohacovat.

Muži by měli nosit peníze, doklady a platební karty v náprsní kapse, ne v zadní kapse kalhot. Ženy by neměly nechávat peněženky a cennosti na vrchu kabelky, ty by měly nosit pokud možno u těla a využívat jejich různá zapínání. Batohy a kabelky bychom neměli pouštět z dohledu, nenosit je např. na zádech nebo je zanechávat v nákupních vozících.

Při opouštění vozidla na parkovištích by mělo být základním pravidlem zkontrolovat, zda na viditelném místě nejsou zanechané nějaké věci. Jakákoli taška či mobilní telefon lákají pozornost nenechavců, působí to na ně jako magnet. Nepříjemná zkušenost pak může pokazit klidné prožití vánočních svátků.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky