Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Silvestr a Nový rok na Příbramsku

  • dne 31. prosince krátce před polednem byla policejní hlídka vyslána do lesa u Mokrovrat, kde oznamovatel nalezl starou munici. Pyrotechnik určil, že se jedná o ruční granát a malorážkové střelivo.

  • v odpoledních hodinách vykradl zatím nezjištěný pachatel vozidlo, které bylo zaparkované v Příbrami. Jeho pozornost přilákal v autě zanechaný DVD přehrávač a kosmetika. Škoda činila 22 tisíc korun.

  • následně se kdosi pokusil vykrást jeden příbramský dům, byl však v předsíni přistižen, proto raději utekl. Stihl si odnést klíče od dvou vozů a od obydlí.

  • před pátou hodinou odpolední zkřížila jízdní dráhu nákladnímu automobilu lesní zvěř. Nehoda se odehrála v katastru obce Rejkovice. Srna zůstala na místě střetu usmrcena, na vozidle vznikla škoda ve výši 31 tisíc korun.

  • na Nový rok hodinu po půlnoci se snažil vloupat neznámý zloděj do benzínové čerpací stanice v Příbrami. Poškozením způsobil škodu, která byla vyčíslena na 27 tisíc korun.

  • chvíli na to vyjížděli policisté na fyzické napadení, ke kterému mělo dojít v jednom příbramském bytě. Třiačtyřicetiletý muž napadl údery pěstí jiného muže a také zfackoval mladou ženu. Poté odmítal uposlechnout výzvy příslušníků policie. V jeho dechu mu naměřili přes jedno promile alkoholu. Nyní se bude dotyčný zpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití. Ve správním řízení mu hrozí až dvacetitisícová pokuta.

  • kolem čtvrté hodiny ranní havaroval na silnici I/18 v katastru obce Sedlčany 27letý muž. Na rovném úseku přejel do protisměru a pak sjel do příkopu. Ke zranění nedošlo. Při dechové zkoušce se na displeji přístroje objevila hodnota 1,8 promile alkoholu. Navíc měl motorista propadlou platnost řidičského průkazu. Hmotná škoda byla stanovena na 20 tisíc korun.

  • chvíli před polednem zastavila policejní hlídka v Sedlčanech 29letého řidiče. Provedená dechová zkouška u něj byla pozitivní, hodnota činila přes dvě promile alkoholu. Svým jednáním se muž dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • ve večerních hodinách zcizil jakýsi nenechavec svazek klíčů, který se nacházel v autě zaparkovaném ve Voznici. Poškozením skleněné výplně dveří způsobil škodu ve výši 2,5 tisíce korun.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky