Bezpečná Příbram

Podvodný bankéř, policista...

Zpět na rozcestník

Podvodný bankéř - z policejní praxe

Paní Janě v dopoledních hodinách na její telefonní číslo zavolala nějaká paní, cizinka s českým přízvukem, a představila se jako pracovnice z Národní banky. Řekla jí, že její bankovní účet byl napaden, a že se stala obětí podvodu. Někdo se jí chtěl nabourat na bankovní účet a její peníze zaslat pryč. Paní Jana se lekla a bedlivě naslouchala pokynů pracovnice z Národní banky. Ta ji přesvědčila, aby veškeré své peněžní prostředky na svém bankovním účtu zaslal na dva jiné bankovní účty, které ji byly označeny jako ochranné účty, kde budou její peníze v bezpečí. Paní Jana tak učinila a na dva úplně cizí bankovní účty zaslala bezmála 300.000,- Kč. Poté ji pracovnice Národní banky přesvědčila, že si podvodníci stále můžou vzít k jejímu bankovnímu účtu úvěr, a že tomu předejde tak, že si ho vezme sama a peníze z úvěru opět zašle na ochranný bankovní účet. Paní Jana uposlechla a snažila si sjednat u své banky úvěr. Pracovnice banky však pojala podezření a úvěr neschválila. Poté byl telefonní hovor ze strany pracovnice Národní banky ukončen.

Z pracovnice Národní banky se vyklubala podvodnice. Paní Janě volala mnohokrát, pokaždé z jiného telefonního čísla a hovořila s ní mnohdy i několik hodin v kuse.

Pozn.: zaměstnanci banky nikdy nepožadují zasílání peněz na jiné bankovní či nebankovní účty.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky