Bezpečná Příbram

Reverzní inzertní podvody

Zpět na rozcestník

Chtěla prodat brusle za tisícovku, přišla o 118 tisíc

Žena ze Šumperska chtěla přes internet prodat kolečkové brusle, naletěla však podvodníkovi. Brusle jí sice zůstaly, ale údajný zájemce o ně ji připravil o 118 tisíc korun. Ty si stáhl z jejího účtu. Případem se už zabývá policie.

Žena policii podle mluvčí kontaktovala v úterý večer s tím, že byla podvedena na internetovém inzertním portálu neznámým pachatelem.

Na její zveřejněný inzerát, kde nabízela k prodeji kolečkové brusle za tisícovku, zareagoval údajný zájemce a požádal ji o možnost zaslání zboží přes Balíkovnu.

„Jak už tomu bylo v mnoha předešlých případech, zaslal jí na e-mail odkaz, kde vyplnila své jméno a příjmení včetně data narození a dále ji to odkázalo do internetového bankovnictví s tím, že musí vyfotit QR kód a poslat přes chat technické podpoře internetového bankovnictví,“ konstatovala mluvčí.

Poškozená to udělala a následně v internetovém bankovnictví obdržela pokyn, aby se neodhlašovala a vyčkala na spojení jejího účtu u Balíkovny s bankou. Zhruba po 15 minutách zjistila, že se do bankovnictví nedostane, protože jí byla zaslána SMS, že došlo ke změně preferovaného telefonního čísla na jiné.

„Neváhala a ihned kontaktovala operátora své banky, kde se dozvěděla, že z jejího účtu odešlo 118 tisíc korun,“ uvedla Zajícová s tím, že policie věc šetří pro tři trestné činy související s internetovou kriminalitou.

Zdroj: Chtěla prodat brusle za tisícovku, přišla o 118 tisíc - Novinky

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky