Bezpečná Příbram

Podvodné reklamy - společnost ČEZ

Zpět na rozcestník

Investice do společnosti ČEZ - z policejní praxe

V říjnu 2023 pan Radek při používání kanálu YouTube zahlédl reklamu na investování prostřednictvím společnosti ČEZ. Zanechal proto na sebe tel. číslo a vzápětí se mu ozvala žena mluvící česky se slovenským přízvukem, která mu nabídla investici do akcií společnosti ČEZ.

Dále mu nabídla, pro větší a efektivnější investování, investice do kryptoměn. Pan Radek s tím souhlasil a dle pokynů si nainstaloval a zřídil účet u spol. Binance, nainstaloval si Tide Technologies a dále postupně i Bibyt, Wallet a AnyDesk. Komunikace s různými investory probíhala prostřednictvím aplikace WhatsApp. Prostřednictvím programu AnyDesk neznámí investoři připravovali jednotlivé platby a pan Radek je autorizoval ve svém internetovém bankovnictví. Byl přesvědčen, že všechny peníze jdou na jeho zřízený účet.

Časem zažádal o výplatu svých uspořených peněz. Investor mu sdělil, že je potřeba zaslat 15 procent jako odměnu investorovi, což bylo přibližně 5.000 EUR. Po zaslání těchto peněz na různé bankovní účty se snažili vytáhnout z pana Radka další peněžní prostředky na další investice. Když s tím nesouhlasil, ukončili spolupráci a přestali komunikovat. Pan Radek tak přišel přibližně o 1.200.000,- Kč.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky