Bezpečná Příbram

Podvodné reklamy - společnost ČEZ

Zpět na rozcestník

Investování s ČEZ - z policejní praxe

Pan Lukáč v létě narazil na inzerát týkající se investic do ČEZu, který obsahoval fotografii pana prezidenta Petra Pavla. Inzerát se mu zobrazil na internetu, ale přesně si nepamatoval, kde. Nabízeli rychlý a pravidelný zisk. Vyplnil dotazník a zaplatil 3 000 Kč na nějaký účet. Bohužel nevěděl, na jaký účet platbu poslal, ani kdy.

V listopadu 2023 mu volal někdo jménem Marek. Marek mu sdělil, že spravuje jeho peníze a že se mu bude dařit, protože investice rostou. Délku jejich konverzace si nepamatuje. Marek mu volal opakovaně, což mu způsobilo zmatek. Volal mu asi po dobu tří dní. Volali si v různou dobu.

V listopadu 2023 mu Marek opět volal a řekl, že je třeba investovat více peněz. Když se začaly peníze na jeho účtu pohybovat, převzal telefon někdo starší a představil se mu jako Keller. Bohužel si nepamatuje, co přesně řekl. Občas mu Marek volal z jiného čísla, ale tyto čísla nemá uložená v telefonu. Mezi 14. a 20. listopadem 2023 nainstaloval na jeho přání program Anydesk, protože mu řekl, že neví, jak s ním pracovat. Dělal si z toho srandu, že by mu mohl vybrat peníze, ale Marek mu řekl, že by ho okamžitě vyhodili z práce, kdyby tak učinil.

Nakonec mu bylo z jeho dvou bankovních účtů odcizeno celkem přes 900.000,- Kč a to prostřednictvím programu AnyDesk, který byl zneužit pro nabourání se do internetového bankovnictví.

Pozn.: AnyDesk je program sloužící ke vzdálenému připojení mezi počítači, tablety, mobily a dalšími zařízeními. Vždy uvažte, komu umožníte přistupovat prostřednictvím programu AnyDesk do Vašeho zařízení.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky