Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Podezřelého muže na útěku zadrželi všímaví a pohotoví kolemjdoucí

Příbramští kriminalisté na začátku měsíce dubna obvinili muže a ženu ze spáchání zločinu loupeže, které se měli dopustit začátkem dubna v Příbrami.

Vše se podle zjištění kriminalistů mělo odehrát tak, že z důvodu finanční tísně hledala 36letá žena řešení, jak si peníze obstarat tak, aby je nemusela vracet. Měla se proto obrátit na 69letého známého s žádostí o půjčku několika tisíc korun, když jí je muž přislíbil, měli se následně sejít, aby jí peníze předal. Protože ale peníze neměla v úmyslu vracet, požádala jiného známého, aby jí pomohl peníze získat.

Po předchozí domluvě tedy obviněná vylákala seniora na smluvené místo, kam ale po chvíli přišel i 18letý mladík, který seniora přepadl, peněženku mu ukradl ze zadní kapsy a dal se na útěk. Vše mělo působit jako náhodné přepadení.

Naštěstí ale celý incident viděl kolemjdoucí muž, který mladíka okřiknul, aby seniora nechal být a rozběhl se k němu. Opodál viděl ještě dalšího muže a ženu, na které zavolal, aby mu pomohli muže na útěku chytit. Společnými silami se dvěma mužům a jedné ženě podařilo utíkajícího podezřelého zadržet, pomoci přepadenému seniorovi a na místo zavolat policii. Díky jejich všímavosti a pohotovému jednání tak policistům značně vypomohli s objasněním celého případu, a  patří jim zasloužené poděkování.

Senior utrpěl naštěstí pouze lehčí zranění a i peněženka se mu brzy vrátila zpátky.

Plán tedy obviněné ženě a muži příliš nevyšel a navíc si zadělali na mnohem větší problémy. Kriminalisté případ kvalifikovali jako loupež a zahájili jejich trestní stíhání. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí test odnětí svobody na 2 roky až na 10 let.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
25. dubna 2024 

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky