Bezpečná Příbram

Podvodné reklamy - společnost ČEZ

Zpět na rozcestník

Podvodná investice společnost ČEZ - z policejní praxe

V září 2023 kontaktoval neznámý muž pana Jiřího a nabízel mu různé investice. Kontakt ze strany neznámého muže byl opakovaný a nenechal se odbýt. Pan Jiří nikdy své telefonní číslo nikam nepsal a o investice se do té doby nezajímal. Nicméně, neznámý muž mu nabídl investici do společnosti ČEZ, do akcií a různých platforem se společností ČEZ spojených.

Neznámu muž vysvětloval, jak investice fungují a navíc věděl i jméno pana Jiřího. Pan Jiří poté na investice kývl a dle pokynů zaslal několik plateb na různé bankovní účty. Neznámý muž po každé zaslané platbě opět pana Jiřího přesvědčoval o dalším investování. Po nějaké době zavolal jiný neznámý muž, který měl být analytikem investiční společnosti. Ten panu Jiřímu nabízel další investování a zasílal mu na aplikaci WhatsApp různé grafy výdělků. Pan Jiří takto dobrovolně naposílal neznámému pachateli peněžní prostředky ve výši 150.000,- Kč.

Pozn.: Pokud Vás někdo osloví s nabídkou investování, jedná se zpravidla o podvod. Zvláště, pokud Jste nikam nezadávali Vaše osobní údaje či tel. číslo. Proto v tomto případě žádné peníze nikam neposílejte. (Doporučení).

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky