Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Přepadli ho kvůli cigaretě. Již jsou obviněni z loupeže

Příbramští kriminalisté obvinili v těchto dnech dva mladíky ve věku 18 a 20 let ze zločinu loupeže, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetileté tresty.

K události došlo 3. března 2022, krátce před jedenáctou hodinou v noci. Oba dva mladíci napadli nic netušícího 44letého muže, který se vracel ze zaměstnání. Nejprve mu vulgárně nadávali a pak ho napadli i fyzicky, kdy mu uštědřili více jak desítku ran pěstí mířených přímo na hlavu . . . způsobili mu tržnou ránu na hlavě, hematomy, pohmožděniny na rukách a krku. Zničili mu i dioptrické brýle za dvacet tisíc korun.  A to vše kvůli cigaretě, kterou od poškozeného nedostali, když ji požadovali. Začali ho proto sledovat, následně ho napadli a kromě cigarety již požadovali i peníze.  

Muži se naštěstí agresivní dvojici podařilo vytrhnout, utéct a schovat se v domě. Ovšem i tak se oba mladíci, jak se později ukázalo, nabuzeni nejen značnou dávkou alkoholu, ale i kokainem, za mužem rozběhli a rozbili dveře u bytového domu, do kterého zaběhl.

V té době již přijali policisté oznámení na tísňovou linku a na místo, kde k přepadení došlo, se sjely policejní hlídky i strážníci městské policie. Společně se jim pak podařilo pár minut po příjezdu, tedy zhruba sedm minut od oznámení přepadení, oba agresivní mladíky zadržet.

Ti následně skončili v policejní cele a následující den si oba vyslechli obvinění ze zločinu loupeže. Kriminalisté současně podali návrh státnímu zástupci na jejich vzetí do vyšetřovací vazby..

Dnešního dne (5. 3. 2022) proběhlo vazební zasedání, v rámci kterého rozhodl soudce o nahrazení vazby (u obou obviněných) dohledem probačního úředníka.  


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky