Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Slunce na cestách

Dne 3. června se uskutečnila v ranních hodinách u základní školy v Bohutíně dopravně bezpečnostní akce s názvem „Slunce na cestách“. Děti ze třetí třídy se podílely na hodnocení kontrolovaných motoristů. Rozdávaly jim vlastnoručně namalovaná zamračená nebo usměvavá sluníčka. Čtyři motoristé obdrželi zamračený obrázek, dva z nich neměli doklad o pojištění auta, jeden řidič neměl vůbec sjednané pojištění a jeden šofér nebyl připoután.

Každý řidič motorového vozidla je povinen mít u sebe předepsané doklady, a to platný řidičský průkaz, malý technický průkaz od vozu, doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem automobilu a osoby nad 65 let věku doklad o zdravotní způsobilosti. Při silniční kontrole hlídka ověřuje také technický stav auta a může kontrolovat povinnou výbavu. Dále policisté provádějí dechovou zkoušku na zjištění alkoholu. Pokud je její výsledek pozitivní, po pěti minutách je opakována, jde o zajištění objektivnosti měření.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky