Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Hledáme řidiče BMW X5, prý měl ohrozit jiné BMW, a to pak narazilo do škodovky.

Dne 25. března 2022 vyjížděli dopravní policisté z Příbramska k havárii vozu na dálnici D4. Jednalo se o vozidlo BMW, jehož řidič jel od Prahy směrem na Strakonice. Na cca 33 kilometru - v katastru obce Obořiště (ve směru na Strakonice), kdy jel řidič v levém jízdním pruhu z důvodu předjíždění několika vozidel, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a při prudkém brždění přejel do pravého jízdního pruhu, kdy narazil do před sebou jedoucího vozu Škoda Octavia, jehož řidič převážel na zadním sedadle za řidičem dítě v dětské autosedačce (v tzv. vajíčku). 

Podle řidiče BMW došlo k nehodě z důvodu kolizní situace, kterou měl údajně způsobit řidič jiného BMW - a to BMW X5, který měl na poslední chvíli vjet zprava do jízdní dráhy řidiče BMW, který právě předjížděl několik vozidel. Ten v důsledku prudkého brždění následně naboural do zadní části osobního vozu Škoda Octavia.

Policisté z důvodu objektivního prošetření nehody a posouzení míry zavinění jednotlivých účastníků na ní, žádají o pomoc řidiče. Zejména pak ty, kteří se v inkriminovaný den, tedy 25. března 2022, krátce po šesté hodině večerní, též pohybovali po dálnici D4 poblíž 33 kilometru - ve směru jízdy od Prahy na Strakonice (v katastru obce Obořiště), a nehodu viděli, případně mají ve svých vozech nainstalované palubní kamery, které nehodu zachytily. Případné informace přijmou dopravní policisté z Příbrami  na tel.: 974 879 251 nebo 974 879 503. Současně policisté žádají, aby se případně přihlásil i sám řidič BMW X5 (nezjištěné RZ). 


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky