Bezpečná Příbram

Podvody využívající celebrity

Zpět na rozcestník

Reklama s osobností - z policejní praxe

Paní Jana Nováková se stala obětí podvodníka, který jí sliboval výnosnou investici. Na sociální síti Facebook narazila na reklamu se známou osobností, která nabízela možnost investovat 2500,- Kč do cenných papírů. Paní Nováková, která již měla několik cenných papírů přes Českou spořitelnu, se rozhodla vložit peníze do této nové příležitosti.

Ozval se jí z neznámého telefonní číslo muž s přízvukem a představil se jako Adam Kurowski, polský specialista na investice. Kurowski sliboval, že se postará o zhodnocení investovaných peněz. Paní Nováková byla nadšená, když viděla, že její investice roste. Přes program Anydesk, který jí Kurowski doporučil nainstalovat na mobilní telefon i notebook, ukazoval, že má téměř 50 dolarů za den investování.

Paní Nováková časem pochopila, že jde o podvod. Chtěla vrátit svých 2500,- Kč, ale Kurowski jí slíbil, že založí nový účet a peníze jí zašle. Na jeho žádost poslala fotografii svého občanského a řidičského průkazu. Poté obdržela e-mail od Airbank, že má nový účet a kreditní kartu. Když se pokusila přistoupit k účtu, zjistila, že nemá přístup.

Pár dní po investicích ji přišel e-mail od banky Airbank, že na jejím účtu proběhlo několik neúspěšných pokusů o použití bezpečnostních prvků a tak účet banka zablokovala. To ji bylo divné, a tak se přihlásila do svého účtu u České spořitelny, kde zjistila, že zmizela veškerá její finanční hotovost, kdy došlo k prodeji i jejích cenných papírů, kde měla asi celkem 1 650 000,- Kč.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky