Bezpečná Příbram

Romance Scam, Dědictví

Zpět na rozcestník

Žena z Prostějovska se nechala ošálit princem z Dubaje

Žena z Prostějovska se na internetu nechala ošálit princem z Dubaje. S vidinou cesty do této exotické země a lásce k neznámému princi mu postupně naposílala 1,8 miliony korun. Policie upozornila, že žena byla aktivní na sociálních sítích, a proto si ji podvodníci zřejmě vytipovali. 

Žena ve středních letech z Prostějovska se na policisty obrátila začátkem týdne. "Uvedla, že byla oklamána ze strany neznámého pachatele, kterému zaslala velké peníze. Korespondence s poškozenou začala někdy v červnu letošního roku a táhla se až do listopadu," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová. Žena nejprve komunikovala s mužem, který se jí představil jako korunní princ z Dubaje a potom byla v kontaktu i s dalšími lidmi. Psala si s nimi česky a anglicky. "Díky citům, které pojala k neznámému princi a s vidinou, že pojede do Dubaje, začala posílat na různé účty peníze. Prozřela bohužel pozdě, až když ze svého účtu odeslala částku přibližně 1,8 milionu korun. Případ si již převzali kriminalisté a šetří ho pro trestný čin podvod," uvedla mluvčí policie. Při vyšetřování vyšlo najevo, že žena byla velmi aktivní na sociálních sítích, policie proto nevylučuje možnost, že si ji pachatelé vyhlédli díky informacím, které na sítích sdílela. "Na základě těchto sdílených informací může pachatel svoji kořist lépe poznat a využít je pro svůj účel, kterým v tomto případě bylo získání finančních prostředků. Buďte proto opatrní ve svých aktivitách na sociálních sítích a nesdílejte informace, které by následně mohly posloužit podvodníkům se snadnějším navazováním kontaktu," varuje mluvčí policie Zajícová. 

Zdroj: https://hanacka.drbna.cz/zpravy/30291-zena-z-prostejovska-se-nechala-osalit-princem-z-dubaje-prisla-o-temer-dva-miliony-korun.html

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky